Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Σεμινάριο μελισσοκομίας

Περατώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργάνωσε ο ΟΓΕΕΚΑ – ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΒΟΛΟΥ με κύριο θέμα τη βασιλοτροφία και συλλογή βας. Πολτού.Το σεμινάριο διεξήχθη από 11/4 έως 23/4/07 στις αίθουσες και το προαύλιο χώρο του κέντρου. Περιλάμβανε θεωρεία και πράξη. Οι μαθητές παλιοί και νέοι μελισσοκόμοι με ενθουσιασμό παρακολούθησαν τους εκπαιδευτές τους, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν απόψεις. Εκπαιδευτές ήταν ο κ. Χαριστός Λεωνίδας Γεωπόνος, η κ. Χατζίνα Φανή Βιολόγος, ο κ. Θεοδοσίου Γεώργιος Χημικός Μηχανικός, ο κ. Βουρλιάς Ασημάκης υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΝΤΡΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΒΟΛΟΥ και αξιολογητής η κυρία Οικονόμου Μαρία. Στα πλαίσια του σεμιναρίου έγινε και διήμερη εκδρομή στην Αρναία – στη Νικήτη – στον Άγιο Μάμα – στο Σπήλαιο Πετραλώνων και στη Θεσαλονίκη.

--Στην Αρναία ο γραμματέας του μελισσοκομικού συνεταιρισμού μας ξενάγησε στο χωριό και ο κύριος Βασίλης Τρικαλιάρης σ ένα μελισσομάντρι του.

--Στη Νικήτη οι επόπττες του κέντρου μελισσοκομίας μας μίλησαν για την ιστορία του τόπου και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Νικήτης.

--Στον Άγιο Μάμα ο κ. Λεωνίδας Χαριστός και η κ. Φανή Χατζίνα μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του ΕΘΙΑΓΕ.

--Στο σπήλαιο των Πετραλώνων ο ξεναγός με χαρά μας ξενάγησε στο μουσείο και στο σπήλαιο.

Ευχαριστούμε τους κυρίους εκπαιδευτές για τις γνώσεις που με ευχαρίστηση μας μεταβίβασαν και τους υπεύθυνους του ΚΕΓΕ Βόλου για την διοργάνωση του σεμιναρίου.

Εύχομαι με υγεία πάντα τέτοια.

Θεοδόσιος Κατσαρός





Έλεγχος για ποσοστά επιτυχίας



Τα κελιά Αριστέας πάλι έκαναν θραύση…και αφού το αποτέλεσμα μας άφησε ικανοποιημένους έπρεπε να το γλεντήσουμε…με λίγο τσιπουράκι….

Όχι μόνο δουλειά αλλά και διασκέδαση…





1 σχόλιο:

zepos είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες. Ειδικά σε σένα Θοδώση που έκανες τον κόπο και το δημοσίευσες να μαθαίνουν όλοι..