Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Οι επισκέψεις συνεχίζονται....

Την άλλη μέρα, Πέμπτη 25/6 από την έδρα μου το Βόλο απευθύνθηκα στον Αρκτούρο. Μου συνέστησε να βάλω ηλεκτροφόρο σύρμα…λες και ‘γω έπεσα με αλεξίπτωτο στη δουλειά και δεν το γνώριζα.


Θα αναρωτηθείτε γιατί δεν έβαλα….


Θα σας πω…


1ον) στο δάσος δεν υπάρχουν χώροι τα μελίσσια να τοποθετηθούν συγκεντρωμένα. Τοποθετούνται λοιπόν γραμμικά και σκόρπια. Ανάμεσα τους πολλές φορές παρεμβάλλονται δέντρα και θάμνοι. Τοποθετούνται λίγα εδώ λίγα παραπέρα κοκ. πράγμα που κάνει την περίφραξη αδύνατη.


2ον) υπάρχουν μαρτυρίες πως το ζώο ακουμπώντας το ηλεκτροφόρο σύρμα αντί να φύγει προς τα πίσω φεύγει μπροστά χαλά την περίφραξη και δουλεύει ανενόχλητο….ενω εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι.


3ον) υπάρχει μαρτυρία συναδέλφου που ζώο μπήκε μέσα στην περίφραξη, άγνωστο πως, αλλά όταν ακούμπησε στο σύρμα άρχισε να χορεύει μέσα στα φραγμένα μελίσσια και έγινε το έλα να δεις…... Τότε ο κτηνοτρόφος έκλαψε και τα 99 του πρόβατα απ’ έξω και ο μελισσοκόμος τα 100 τόσα μελίσσια από μέσα.(το περιστατικό συνέβη πριν δυο χρόνια)


Χρόνια φωνάζουμε πως αντί για επιδότηση στις κυψέλες με τις πάμπολλες κακοτεχνίες, θα μπορούσαν με αυτά τα χρήματα να γίνουν σε συνεργασία με τα Δασαρχεία αλώνια να φιλοξενούν μελίσσια περιφραγμένα σωστά, καθώς και μερικές ποτίστρες. Αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά…!


Ο Αρκτούρος λοιπόν με παρέπεμψε στον ΕΛΓΑ. Την Παρασκευή 26/6 σε μια ώρα περίπου από την πρώτη επικοινωνία μου με τον ΕΛΓΑ ο εκτιμητής βρισκόταν στον τόπο….του εγκλήματος…(σημείο ζημιάς) για αυτοψία.

Τι σου είναι τα κινητά σήμερα….


Ο εκτιμητής του ΕΛΓΑ από το σημείο της ζημιάς με ενημερώνει τηλεφωνικά (γιατί εγώ βρίσκομαι ακόμα στο Βόλο) πως υπάρχει και συνέχεια της ζημιάς και να γράψω («διαγράψω») άλλα τρία.


Η χοντρή λοιπόν ξανάρθε και μάλιστα χωρίς ντροπή για επιδόρπιο.

Φαίνεται πως έχω πολύ καλό μέλι….με προτιμά!!! Την έκανα πελάτη!


Το ίδιο βράδυ, να τη πάλι, αλλά μόνο έπαιξε. Αφού τουμπάρισε δυο συναδέλφου πιο πάνω κύλισε ένα δικό μου μερικά μέτρα και πιο κάτω ενός άλλου συναδέλφου το πήγε 15 μέτρα πιο κάτω και το άφησε…


Απορία…γιατί δεν έφαγε;


Την άλλη μέρα μάθαμε, πως 2 χιλιόμετρα μακρύτερα έφαγε από σταύλο ένα αρνάκι και ένα μελίσσι χωρικού από τα λίγα που είχε. Ήταν χορτάτη και μόνο να παίξει ήθελε και να μας πει χαιρετίσματα πως δεν μας ξέχασε…αλλά πέρασε.


Μέχρι εδώ τα πράγματα τα γνώριζα, γι αυτό είχα γράψει πως υπάρχει και συνέχεια…αλλά η συνέχεια είχε και συνέχεια!

Κοινωνικές υποχρεώσεις Παρασκευή και Σάββατο δεν μου επέτρεψαν να επισκεφτώ τα μελίσσια, αλλά στο σχέδιο μου ήταν αμέσως την Κυριακή αφού ανασυνταχθώ από τα γλέντια να τα επισκεφτώ. Ξημερώνοντας όμως Κυριακή το τηλέφωνο χτυπά και συνάδελφος με ενημερώνει πως άλλα δυο τα ‘κανε οδοντογλυφίδες. Κυριακή μεσημέρι φτάνω στα μελίσσια και μένω άφωνος. Δυο βράδια κοιμήθηκα μέσα στο φορτηγό μην φανταστείτε για να την αντιμετωπίσω….ούτε κατά διάνοια. Μόνο για να αισθανθεί την παρουσία μου και να αλλάξει δρομολόγιο αφού όλη νύχτα κατά διαστήματα κόρνα και φώτα πέζανε. Σκέβρωσα στα καθίσματα του φορτηγού….δεν άντεξα άλλο βράδυ. Ας τα φάει όλα να ησυχάσουμε είπα και έφυγα. Πριν φύγω όμως φωταγώγησα το χώρο με επαναφορτιζόμενα ηλιακά φωτάκια......και έβαλα και μουσική. Τρώει που τρώει να μην της λείπει και η μουσική…...να το ευχαριστηθεί τουλάχιστον.

Ας ελπίσουμε πως θα την αποτρέψουν για περαιτέρω ζημιές.


Εδώ λοιπόν κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το κ Β. Ιγνατιάδη για το ρεπορτάζ του στο Έθνος, για το σχετικό θέμα μελίσσια και αρκούδα και με την ευκαιρία να κάνω και δυο σχόλια.

-Στην Εγνατία οδό σκοτώθηκε από όχημα μια αρκούδα γιατί ο οδηγός έτρεχε. Κρίμα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν όμως έκανε ελιγμό να την αποφύγει και σκοτωνόταν ο οδηγός;;;;;

-Ο παππούς στο χωριό είχε πέντε «μανάρια» (οικόσιτα αρνάκια) και τέσσερα μελίσσια για να δώσει χαρτζιλίκι στο εγγονάκι του και λίγο μέλι…μην μου πείτε ότι θα γίνει πλούσιος από την αποζημίωση του ΕΛΓΑ…γιατί ούτε του πέρασε από το μυαλό να τα δηλώσει. Σκεφτείτε πόσο πικράθηκε….


Η αρκούδα σκίζοντας ην λαμαρίνα από μια κυψέλη μάτωσε. Κρίμα!!!

Τα δικά μας τα ζωάκια που τα κατασπάραξε δεν μάτωσαν.

Μετά το θάνατο της αρκούδας στην εγνατία οδό τρέξανε πολλοί. Γίνανε συσκέψεις υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ – Νομαρχών – οργανώσεων Αρκτούρου και Καλλιστώ και δίδονται άμεσα κονδύλια για βελτίωση περίφραξης της οδού από το υστέρημα των κατοίκων αυτής της χώρας. Για τις ζημιές στην περιουσία των κατοίκων άπαντες ποιούν την νήσσαν!!!


Εσείς κύριοι πονάτε … εμείς δεν πονάμε…δεν μας νοιάζει για την περιουσία μας. Εμείς να τα μαντρώσουμε….εσείς γιατί δεν μπορείτε να τα κρατήσετε μαντρωμένα στα πάρκα;;;;;


Όσο για την αποζημίωση είναι το ελάχιστο που με απασχολεί.

Ααα επίσης να γνωρίζετε ότι πρέπει και να προπληρώσουμε παράβολο υποβάλλοντας αίτηση ζημιάς ….και τότε ίσως να αποζημιωθούμε (¨…στ’ αλώνια..¨) ...τότε λοιπόν ελάτε να μοιραστούμε την αποζημίωση….και να σας δώσω και σας μια συσκευή με ηλεκτροφόρο σύρμα από αυτές που δίνουν οι οργανώσεις…..μόνο αν βάλεις το χέρι στην τσέπη θα έχεις συσεκυή!

14 σχόλια:

HB είπε...

Προηγούμενες αυτό. Λυπάμαι πολύ.

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Θεοδόση κουράγιο!Ολοι στα μελίσσια κοιμόμαστε για να την αποτρέψουμε,ώσπου να μας φάει και εμάς.
Για τα ηλιακά φώτα δεν ξέρω αν θα αποδειχθούν αποτελεσματικά,αλλά με το τρανζίστορ ο παπανικόλας στα Στουρναρέικα μέχρι στιγμής τα πάει άριστα (εδώ και τρία χρόνια)και χωρίς ηλεκτροφόρο φράχτη!

GRAINBOW είπε...

Φαντασου να σκασει μυτη το αρκουδι την ωρα που κανεις επιθεωρηση!
Πραγματικα τρομακτικο!
Θελει μεγαλη προσοχη τωρα το καλοκαιρι.Καλο θα ηταν να μην πηγαινεις μονος.
Ευτυχως εδω περα δεν εχουμε τετοια πραγματα...

giannis kazanis είπε...

Είναι λυπηρό Θεοδόση. Τι να πώ μένω άφωνος στα γεγονότα όπως εξελίσονται. Ευτυχώς στην Κρήτη δεν έχουμε αυτό το είδος. Θα σε συμβούλεβα όταν είσαι στα μελισσια καλό είναι να έχεις όπλο μαζί σου.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
έχω ακούσει απο φίλο που έχει τα μελίσσια του στο Τσοτύλι Κοζάνης
πως η λύση είναι το διπλό ηλεκτρικό καλώδιο,ανά δύο μέτρα απόσταση.
Πρώτα να προσέχεις τον ευτόσου καί έπειτα όλα τ'αλλα.
Καλά ξεμπερδέματα με ογα,ελγα και κάθε δημόσια υπηρεσία.

Σπύρος Σφήκας είπε...

Θεοδόση υπομονή μέχρι να φύγεις από το βουνό το οποίο εύχομαι φέτος να σε αντάμειψε καλά μιας και ήταν μια καλή χρονιά για τον έλατο!!!

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Θεοδώση, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως λυπάμαι πραγματικά.

Καταλαβαίνω την οργή σου διότι στην ίδια θέση με εσένα έχυμε βρεθεί όλοι μας όταν προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε με οργανώσεις, δημόσιο και οργανισμούς.
Ή βλακεία στο μεγαλείο της.

Οι παλαιότεροι κάτι ξέρουν παραπάνω μου φαίνεται. Το ραδιοφωνάκι ακούγεται σαν πανέξυπνη λύση.
Αρκεί να αποδειχθεί και αποτελεσματική κάτι που φυσικά εύχομαι απο την καρδιά μου.

Σκέψου να την τραυματίσεις κιόλας ενόσω θα βρίσκεσαι στο μελισσοκομείο σου.....
Σε βλέπω να σε περιλαμβάνουν τα κανάλαι και να σου φορτώνουν τα μύρια όσα.

Προσοχή κατ'αρχήν στον εαυτό σου και μετά στις μύγες.

Φιλικά και συντροφικά....

zepos είπε...

Καλημέρα
Όλοι καταλαβαίνουμε Θοδώση οτι εκτός από τα φουκαριάρικα τα μελίσσια σου και την ζημιά, και εσύ κινδυνεύεις. Η παραμονή μέσα στο αυτοκίνητο τη νύχτα εκεί πάνω μόνος δεν νομίζω οτι είναιη πιο σωστή λύση..
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά οι προστάτες της, έσπασαν τις οργανώσεις για την αρκούδα (και οχι μόνο) σε δύο. Εκτός από τον Αρκτούρο, έντονη παρουσία και δραστηριότητα έχει η "ΚΑΛΛΙΣΤΩ". Εάν δεν τους ειδοποίησες πάρε τα τηλέφωνά τους:
Δρ. Γιώργος Μερτζάνης/ Επιστημονικός Υπεύθυνος «Καλλιστώ», 6999-230693
Ηλιάνα Μπουσιάκη/ Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας «Καλλιστώ» 2310252530 και 6972-694147


Ίσως έχουν κάτι καλλίτερο να σου προτείνουν...
Υπομονή και προσοχή..
Θοδώσης είναι μόνο ένας!

glam είπε...

Αν και δεν έχουμε πολλές επαφές με την "πελατησά σου", μόνο καμιά περαστική..... έχω ακούσει ότι αποφεύγουν την ανθρώπινη παρουσία,
μήπως να μοίραζες ανάμεσα στις κυψέλες παλιά ρούχα, παπούτσια και κυρίως κάλτσες!; (όλα άπλητα εννοείτε)

Beekeeper είπε...

Πραγματικά κρίμα. Λυπάμαι πάρα πολυ, Ελπίζω το ραδιοφωνάκι να πίασει.

Το θέμα της φύλαξης θέλει προσοχή, ομως κι εσυ φαινεται να το ξερεις καλύτερα. Το νου σου.

Εχω εδω στο γραφείο εναν τυπο που δεν τον χωνευω με τίποτα. Θες να στον στείλω πασαλημένο με μέλι να φυλά αυτός τσίλιες?

Ξέρω οτι εινα ακατάλληλες στιγμες να λες στον παθόντα ηλιθιες συμβουλες και σκεψεις, επίσης ξέρω οτι ειναι ευκολο να λες τραγουδια έξω απο το χορό και οτι έχεις και 1000 δικια.

Θα τολμήσω όμως να πω οτι λες κατι λάθος μεσα στα δίκια σου

"Εμείς να τα μαντρώσουμε….εσείς γιατί δεν μπορείτε να τα κρατήσετε μαντρωμένα στα πάρκα;;;;;"

Δεν ειναι για τα πάρκα και η καημένη αρκουδα. Εκει που εισαι, είναι οι τελευταιες αρκούδες τις ευρώπης και ειναι στο φυσικό τους περιβάλλον...

εμεις μπαινουμε στα σπιτια τους αν το καλοσκεφτούμε.
Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να αποζημιώνεται σωστα και δικαια οποιος έχει πληγει.. αλλα που τέτοια τύχη.

κριμα και πάλι κρίμα κι εχεις τη συμπαθεια μας

beelovers είπε...

Φίλε κουτσούκο ο Θεοδόσης δεν εννοεί ζωολογικούς κήπους εννοεί τους εθνικούς δρυμούς και τα πάρκα τύπου αρκτούρου που είναι τεράστιες εκτάσεις . Όσον αφορά τα μελισσοκομικά πάρκα σωστή η πρόταση δεν θέλουμε επιδότηση κυψελών χώρους ελεγχόμενους θέλουμε

Beekeeper είπε...

Ρε παιδία όλοι δίκιο έχετε. Αλλα δεν ειναι ετσι απλά τα πραγματα αντικειμενικά. Πρωτα απ όλα είναι λάθος να εμπλέκουμε τον Αρκτουρο.

Η σχεση του με την υπόθεση ειναι οση είναι η δική μας με τους αφεσμους. Ειναι σα να παρω εσενα Βασίλη τηλεφωνο και να σε καθιστώ υπέυθυνο για εναν αφεσμό που πήγε σε ένα εξοχικό στην καπου στην Καρπαθο.

Δεν είναι του αρκτούρου οι αρκουδες. Δεν έχουν σχεση ούτε ευθύνη οι ανθρωποι, ούτε έχουν ιδιοκτητη την Πινδο, ούτε ειναι κακο αν εχουν βγαλει λεφτά απο κατι.

Ουτε μαντρώνονται τα ζώα σε χώρους. Δες τι γίνετε με την εγνατία και θυμισου με...

Ποτε δεν θα καταφέρουν να τους διακοψουν το δρόμο. Και αν το κάνουν θα ανοιξουν αλλες πληγές.
Υπάρχει κράτος, που είναι υποχρεωμένο να προστατευσει τον κάθε Θεοδόση ανεξεραίτως και να τον αποζήμιώση ακόμα και για το χρόνο που δαπανησε για να κατσει εκεί το βραδυ, οχι μόνο για τα κασόνια, αλλα απο την αλλη ειναι απόλυτη υποχρέωση τους να προσταετυσουν και τις αρκουδες.

και αυτό δε γινετε με σύρματα.

Θεοδόση ανακινησες μεγάλο θέμα. Ελ΄πιζω τουλάχιστον να ξεμπλεξεις συντομα και να μην εχεις συνέχεια.
Περιμένουμε τα νέα σου

Antonopoulos είπε...

ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 10/06 ΣΤΟΝ ΚΟΖΙΑΚΑ,ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΟΣΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΦΑΓΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΛΛΙΣΙ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟ ΦΡΑΧΤΗ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΠΛΑΚΑ,450€ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ΛΟΓΩ ΜΗΚΟΥΣ Η ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΝΤΩΝ,ΔΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΟΥ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ,ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ,ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΡΟΤΟ,ΣΑΝ ΤΟΥΦΕΚΙΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΛΑΡΙΣΑ,6978444837

Ανώνυμος είπε...

+1 στην τοποθέτηση του "Beekeeper"