Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Κυψέλης

Σήμερα οι νέοι μας είναι πολύ απασχολημένοι με τα δικά τους. Τρέχουν με χίλια όπως λένε, και ο χρόνος, τους είναι πολύτιμος. Σπάνια ασχολούνται με τους τριγύρω τους. Προσωπικά πάντα βρίσκω χρόνο και συζητώ με τα παιδιά μου. Ακόμα και μέρες που έχουν πίεση έστω την ώρα του φαγητού θα βρούμε λίγο χρόνο να συζητήσουμε. Συζητάμε θέματα οικογενειακά, επαγγελματικά κοινωνικά κλπ. Θέλω να γνωρίζω και να συμμερίζομαι τα προβλήματα τους όπως και αυτά τα δικά μου. Πολλές φορές κάναμε κουβέντα γύρω από την ηλεκτρονική παρακολούθηση των μελισσών και άλλων αντικειμένων. Έριξα κάποιες ιδέες ξεκάρφωτες…χαζές θα έλεγα. Και τα δυό μου παιδιά όμως τις πήραν στα σοβαρά και άρχισαν να ψάχνουν το θέμα. Κάποιες στιγμές η κόρη μου, μου ζήταγε στοιχεία γύρω από τις μέλισσες, τις κυψέλες, τους μελισσοκόμους, τους χώρους μεταφοράς κλπ. Στην αρχή νόμιζα πως της κίνησα το ενδιαφέρον να γίνει μελισσοκόμος αλλά έπεσα έξω. Όταν είδα μια ομάδα συμφοιτητές να κάθονται συχνά πυκνά στο τραπέζι να σβήνουν να γράφουν να σχεδιάζουν κλπ και από μισοκουβέντες τότε κατάλαβα τι γίνεται. Κρυφογελούσα και έλεγα μέσα μου: αυτά τα παιδιά κοίτα να δεις…θα βγάλουν λαγό.


Οι χαζές μου ιδέες μεταφέρθηκαν στους συμμαθητές της κόρης μου. Αργότερα όταν το πανεπιστήμιο ζήτησε από τους φοιτητές στα πλαίσια της ειδικότητας τους να υποβάλλουν μια σχετική εργασία αυτοί αρπάξαν την ιδέα και την υλοποίησαν. Αργότερα έμαθα πως η ομάδα βαθμολογήθηκε με 10 για το έργο. Χθές όμως πήρα αναπάντεχα μεγάλη χαρά για δυο λόγους. Γιατί τα παιδιά της ομάδας βραβεύτηκαν για το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο και δεύτερον γιατί η εργασία τους ήταν ιδέα μου και η πρακτική εφαρμογής της θα λύσει πολλά προβλήματα στον κλάδο της μελισσοκομίας. Από την μελέτη και τα σχέδια όμως μέχρι την υλοποίηση και την εφαρμογή στην πράξη υπάρχει μακρύς δρόμος και αρκετές δυσκολίες. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υποσχέθηκε στην ομάδα οικονομική και τεχνική στήριξη για την συνέχιση. Πιστεύω στο προσεχές εξάμηνο να προχωρήσουν και στην υλοποίηση.


Παιδιά σας εύχομαι καλή συνέχεια! Και αν ολοκληρώσετε το έργο σας όλη η μελισσοκομική οικογένεια θα σας ευγνωμονεί.


Η επιστημονική ομάδα απαρτιζόταν απο τους Γεωργίου Δημήτριος, Κατσαρού Φωτεινή και Μανιάτη Όλγα του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και Μικρομάστορα Ειρήνη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών υπό την διεύθυνση του επιστημονικού υπεύθυνου Καθηγητή Παντολέων Σκαγιάννη.


19 σχόλια:

μελιΣακης είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
Αυτοί οι νέοι είναι το ελπιδοφόρο μέλλον της Ελλάδας (γιατί το παρόν είναι.. άστα να πάνε).

explore.bees είπε...

Θεοδόση

Μπράβο στα παιδιά και μπράβο σε εσένα . ( η σειρά είναι τυχαία :>)
Αναδεικνύεις ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα .
Αυτό που εσύ νομίζεις χαζό στην ουσία είναι αυτό που επιζητούν οι εταιρείες που ασχολούνται με πρωτοποριακά προγράμματα - θέματα –διαφημίσεις .
Κάποτε σε ένα σεμινάριο που παρακολούθησα σχετικά με διοίκηση επιχειρήσεων, ο καθηγητής έκανε μια αναφορά την οποία θα μεταφέρω όσο μπορώ περιληπτικά .
Σε μια επιχείρηση καλούνται να καθίσουν σε ένα τραπέζι άτομα που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους και να τοποθετηθούν πάνω στο ίδιο θέμα .
Οι απαντήσεις τους είναι ανώνυμες .
Οι απαντήσεις τους ξαναμοιράζονται μεταξύ των , αλλά μπερδεμένες (δεν παίρνει κανείς την δική του απάντηση) που όπως είπα είναι άτομα από διαφορετικούς χώρους με το αντικείμενο , για να σχολιαστούν .
Μπορείς να φανταστείς τι βγήκε από αυτό το μπέρδεμα το οποίο δικαίως ονομάζεται ( θύελλα ιδεών )?
Από το ποιο χαζό (για μερικούς )επιχείρημα βγήκε μια πολύ γνωστή και επιτυχημένη διαφήμιση (πριν λίγα χρόνια ακουγόταν πολύ ) .
Για να μην το μακραίνω για εμένα, από τότε κάθε φορά που κάποιος θα πει μια ιδέα ,όσο χαζή και να είναι , προσπαθώ (όσο μπορώ)να την δουλέψω στο μυαλό μου παρά να την αποδοκιμάσω .
Το ηθικό δίδαγμα ,,,,,, το αφήνω σε εσένα και τους φίλους αναγνώστες .

Να είστε όλοι καλά

Χρήστος Μαραγκός

markos aliprantis είπε...

ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ!!!!!!!!
Θεοδόση συγχαρητήρια για την Φωτινή πάντα τέτοια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΑΣ είπε...

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΞΕΙ!!!
ΕΥΓΕ!!
ΜΗΤΣΟΣ

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend very nice idea,I agree with you,have a good job,have a nice weekend.

Φώτης Λαουτάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κώστας Ελευθεριου είπε...

Mπράβο , μπράβο σε όλους και στα παιδιά περισσότερο.

Κώστας Ελευθεριου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anestis Ketsetzidis είπε...

Εύγε!!!
σε όλες και όλους για την προσπάθεια.
Τα μεγάλα,πάντα λίγοι και μικροι τα ξεκινάνε.

Γιώργος είπε...

Θεοδόση,
συχνά, ως εκπαιδευτικός, λέω σε "διάφορους" που κατηγορούν τους νέους μας πως αυτοί μας έχουν προ πολλού ξεπεράσει και βρίσκονται ... έτη φωτός μπροστά και -πως- αν τους αφήσουμε, πολλά μπορούν ν' αλλάξουν...
Ψήφο, λοιπόν, στα νέα παιδιά και μόνο (έτσι, για να μην ξεχνάμε και το κλίμα των ημερών)!!!
Θα περιμένουμε νεότερα για το θέμα που σίγουρα απασχολεί όλους τους μελισσοκόμους(επαγγελματίες αλλά κι ερασιτέχνες)...

chaniabee είπε...

Τα παιδιά στα πανεπιστήμια και στα πολυτεχνία κάνουν τρομερή δουλειά στην πτυχιακή τους και στα μεταπτυχιακά τους! Λόγο της φιλίας μου με φοιτητές που μένουν στις γκαρσονιέρες γύρο από το σπίτι μου , βλέπω τις περισσότερες εργασίες στους και είναι πραγματικά έργα τέχνης! Ανεκτίμητες πατέντες! Μακάρι να είχαμε άξιους πολιτικούς και να βοηθούσαν περισσότερο τα ιδρύματα!

evangelos naxios είπε...

Συγχαρητηρια!!!!!
Καλη συνεχεια.....!!!

meliritos είπε...

Θεοδοση μπραβο στα παιδια και στην κορη σου

Exagono είπε...

Μπραβο,μπραβο,μπραβο και στον μπαμπα και στην κορη.Θεοδοση φανταζομαι οτι φουσκωσες απο υπερηφανια για το κοριτσι σου.Συγχαρητηρια.

Beekeeper είπε...

Tα Συγχαρητηρια σε κορη συναδέλφους και περήφανο μπαμπά.
Το μήλο που θα πηγαινε? κατω απ τη μηλια θα πήγαινε... :)

lesvos_honey είπε...

Ο γονιός είναι πάντα περήφανος για τα παιδιά του, πόσο μάλλον όταν τα βλέπει να προοδεύουν. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην κόρη σου αλλά και σε σένα για την ιδέα που της έδωσες!!

IxNiLaTiS είπε...

ΤΑ συγχαρητήριά μου :)
Αλλά το πρόβλημα σε αυτό τον τόπο, όπως τον κάναμε, είναι ότι οι καλές ιδέες πάνε χαμένες ... Ελπίζω και εύχομαι η νέα γενιά να αναστήσει την Ελλάδα.

kkokinos είπε...

Συγχαρητηρια και απο μενα Θεοδοση στη κορη και στα υπολοιπα παιδια!!!
Μας κινησες την περιεργεια ομως!!! για δωσε μερικες πληροφοριες ακομη!!!

beelovers είπε...

εγω ακουσα την περιγραφη απο τον ιδιο τον χαζομπαμπα διαζωσης. είναι καταπληκτικό σύστημα μακ΄'αρι να βγει στην παραγωγή.