Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νέα μεν …αλλά… ακατάλληλη βασίλισσα

Μπορεί η βασίλισσα μέσα σ’ ένα μελίσσι να είναι ενός έτους (του 2010) ......αλλά η απόδοση της να μην είναι η αναμενόμενη. Και επειδή πάνω της κρεμάμε τις ελπίδες μας για μια καλή χρονιά χωρίς δισταγμό και χρονοτριβή την χαλάμε!


Τη θέση της θα πάρει μια νέα του 11 φτιαγμένη από επιλεγμένα κελιά...... εμβολιασμένα τεχνητά με γεννητικό υλικό από επιλεγμένο μελίσσι και φυσικά γονιμοποιημένη σε κυψελίδιο σύζευξης...... αφού κρίνεται κατάλληλη μετά από έλεγχο ότι γεννά ωραία!



Αυτή την μαγεία των λουλουδιών, εδώ και δυο μέρες, ένας κρύος βορειοδυτικός άνεμος προσπαθεί να την καταστρέψει (ήδη έκανε αρκετή ζημιά) και αν τις προσεχείς μέρες δεν βρέξει θα περάσει ανεκμετάλλευτη!

9 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση έτσι είναι όπως τα λές.Φέτος για τα δεδομένα της Πάρου μέχρι στιγμής είναι καλά.Άλλο πράγμα φέτος και τα ποντίκια έχει γεμίσει ο τόπος αφού να φανταστείς τρώνε το μύρισμα που βάζω πάνω από την είσοδο.Σίγουρα θέλουμε ένα-δυό νερά ακόμα για να λολαθεί το θυμάρι.Πιστεύω οτι μπορεί η φυσική γονιμοποίηση των Βασιλισσών να είναι καλή αλλά για να γίνουν οι κόρες σαν την μανα πρέπει να γίνει επιλογή κηφήνων που θα τις γονιμοποιήσουν ή τεχνιτή σπερματένχιση.

evangelos naxios είπε...

Καλημερα,τελικα το κρυο που φοβοσουν δεν εκανε ζημιά ,πολυ ωραια,καλη χρονια!

IxNiLaTiS είπε...

Μου μάτωσες την καρδιά βρέ ... Αυτό το πράγμα, να θανατώνω την βασίλισσα είναι ότι με χαλάει στην μελισσοκομία. Και να σκεφτείς ότι κάθε φορά που πάω στα μελίσσια μου, θανατώνω πολλές μέλισσες... αλλά με την βασίλισσα είμαι συναισθηματικά δεμένος.

Παράνοια!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Καλή επιτυχία Θεοδόση κι όλα θα πάνε καλά . Κι εγώ ανυπόμονος είμαι άλλα πιστεύω πως όλα θα είναι καλύτερα φέτος

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
μάλλον θα έρθω για επιθεώρηση...
Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ετσι πρεπει να γινει

glam είπε...

Ούτε γω επιλέγω εύκολα αυτή την λύση, αν μπορώ την βάζω σε κουτάκι με 50 εργάτριες με την δικαιολογία ότι μπορεί να χρειαστεί....

IxNiLaTiS είπε...

Η Ανάσταση του Κυρίου ας φέρει την ηθική και πνευματική μας ανάσταση,

ας φέρει υγεία χαρά και ευδαιμονία στις οικογένειές μας

και στην Ελλάδα μας ας φέρει Ελευθερία και ευημερία.

Και να θυμάστε ότι εμείς οι Χριστιανοί εορτάζουμε την Ανάσταση του Ιησού και όχι το "Πάσχα"!
Η λέξη "Πάσχα" είναι ελληνοποίηση της εβραϊκής λέξης "Πασάχ", που σημαίνει "πέρασμα- έξοδος". Την εποχή εκείνη που συνέπεσε με την Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού, οι Εβραίοι εόρταζαν την έξοδο από την Αίγυπτο - το Πασάχ.
Εμείς από που κολλήσαμε τη λέξη "Πάσχα";

Καλή Ανάσταση λοιπόν και Χριστός Ανέστη - ΟΧΙ Καλό Πάσχα !!!

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ.ΠΟΙΕΣ ΒΕΡΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ?ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ?